.
Caroline Maes in Familie
maandag 14 november 2022

Caroline Maes: “Op zo’n moment miste ik dat toch wel”

Ze neemt nu die taak op zich

Het gebeurt nog niet zo heel lang in Vlaanderen, maar tegenwoordig is er op elke set waar er intieme scènes worden gedraaid wel een intimiteitscoach aanwezig. Bij ‘Familie’ is dat sinds kort Caroline Maes, die zelf ook meespeelt in de reeks.

“Dat is handig, en zeker voor de jongere mensen. Die generatie is preutser dan de onze. We zitten in een kwetsbaar beroep en je weet als acteur dat uit de kleren gaan erbij hoort, maar elke fase in je leven is anders”, legt Caroline uit in Dag Allemaal.

Caroline is zelf al vaker uit de kleren moeten gaan voor bepaalde scènes, vooral vroeger, want toen speelde ze best vaak een prostituee.

“En op zo’n momenten miste ik zo’n intimiteitscoach wel. Ik ben mondig, maar er waren momenten dat ik niets durfde te zeggen. Ik heb ook zulke scènes moeten spelen toen ik net bevallen was en ik me er helemaal niet goed bij voelde.”

Ook collega Karen Damen heeft al veel hulp gehad aan Caroline. “Ik heb onlangs zo’n scène gehad, zonder woorden: ‘Vanessa plooit de was op en breekt plots’. En voor die scène was ik best bang. Ik heb toen meteen gevraagd of Caroline bij die opname aanwezig kon zijn. En het heeft zijn vruchten afgeworpen.”