.
Danira Boukhriss Terkessidis
dinsdag 31 oktober 2023

Danira Boukhriss: “Ik ben erover beginnen nadenken”

Ze wil er moeite voor doen

Danira Boukhriss is terug met ‘De Repair Shop’. Opnieuw worden allerlei oude spullen van mensen omgetoverd tot prachtige herstelde items waar mensen veel waarde aan hechten.

Dat gebeurt allemaal op een heel duurzame manier, want dat is toch belangrijk binnen het programma. En daar steekt Danira ook veel van op.

Zo zou Danira niet zomaar een wasmachine wegsmijten die na tien jaar de geest geeft. Ze zou eerst een vakman laten komen voor een neutraal en oprecht advies.

“Ik zou ook vragen hoeveel het kost om de wasmachine te herstellen. Maar blijkbaar gaan nieuwe toestellen gewoon minder lang mee dan vroeger. Ik ben er door ‘De Repair Shop’ wel over beginnen nadenken. Zeker in tijden van massaconsumptie en wegwerpcultuur vind ik het een waardevol programma”, klinkt het in Story.

Ook op vlak van kleding zal Danira niet heel snel iets weggooien. Ook daar probeert ze altijd om iets te laten repareren. “Mooie, tijdloze kledingstukken dank ik niet snel af. Ik vind het de moeite waard om ze te laten herstellen en ik ken genoeg naaiateliers om ze naartoe te brengen.”

Bio van Danira Boukhriss