.
Danira Boukhriss Terkessidis
zaterdag 28 oktober 2023

Danira Boukhriss Terkessidis: “Ik probeer ook mijn steentje bij te dragen”

Ze probeert duurzaam te leven

In ‘De Repair Shop’ op VRT 1 vinden de opnames plaats in Bokrijk in een schuur die volledig draait op groene energie en zonnepanelen. Duurzaam werken en leven is erg belangrijk voor het programma, en ook voor Danira Boukhriss Terkessidis is duurzaam leven best belangrijk.

“Ik probeer er zelf echt wel op te letten en mijn steentje bij te dragen. Maar ik woon sinds begin dit jaar terug in Brussel, in een appartementsgebouw, en daar in m'n eentje beslissen om zonnepanelen te leggen is niet zo evident. Mijn energie neem ik via mijn leverancier wel over van iemand die zelf stroom opwekt met zonnepanelen. Ik heb echt uit principe gekozen voor dat groene aspect”, zegt Danira in Story.

Brussel is geen evidente keuze om te gaan wonen, maar Danira heeft zich er wel altijd thuis gevoeld. Ze houdt van de drukte en het feit dat er veel te beleven valt.

“Ik woon nu echt vlakbij het centrum, en ik probeer zo veel mogelijk te voet of met het openbaar vervoer te doen, wat meestal perfect doenbaar is. Enkel voor het werk heb ik nog een wagen nodig, omdat ik voor opnames vaak heel Vlaanderen moet doorkruisen.”

Bio van Danira Boukhriss