.
Danny Timmermans
zondag 26 juni 2022

Danny Timmermans: “Ik ben geen niets ontziende crimineel”

Zijn personage is dat wel

De seizoensfinale van 'Thuis' zit er weer op. Het is weer twee maanden wachten op de verlossende antwoorden. Twee maanden afkicken van onze dagelijkse portie drama, romantiek en dagdagelijkse problemen. In de hoofdrol tijdens de seizoensfinale: acteur Danny Timmermans, die drugsbaron Chris speelt.

“Zo’n donkere, fundamenteel ongevoelige slechterik mogen spelen is een cadeau dat elke acteur met veel genoegen openmaakt. Het is ontzettend fijn om iets wat ik eigenlijk niet ken toch een beetje vorm te geven. Want in het werkelijke leven ben ik geen niets ontziende crimineel die het leven als een bordspel ziet, en zijn medemensen als pionnetjes”, lacht Danny in Humo.

Gelukkig voor de meeste mensen is het onderscheid tussen fictie en realiteit duidelijk, al is voor sommigen die grens wel erg klein.

“Onlangs was ik op de luchthaven. Een jongetje van een jaar of 12 stapte op me toe, terwijl zijn familie vanaf een afstandje stond te kijken: ‘Zijt gij Chris van 'Thuis'?’ En toen ik bevestigde antwoordde hij: ‘Gij zijt den duvel’”, lacht Danny.

Danny weet dat er mensen als Chris bestaan, ook al wordt zijn personage ook wel wat uitvergroot. “Het is een angstaanjagende vorm van narcisme. Voor mensen als Chris draait de wereld rond hen.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Danny Timmermans

Meer Over:

Danny Timmermans