.
Stan Van Samang in Thuis
dinsdag 2 mei 2023

Thuis verliest bad guy Chris en publiekslieveling Harry

Chris neemt publiekslieveling Harry mee in zijn val

Ongeloof en verdriet. Met die emoties eindigde de aflevering van Thuis dinsdag 2 mei. Na een nagelbijtende aflevering waarin aartsvijanden Harry en Chris recht tegenover elkaar komen te staan, neemt Thuis afscheid van twee geliefde personages. Harry (Stan Van Samang) en Chris (Danny Timmermans) worden dood teruggevonden na een spannende shoot-out tussen de twee.
“Oh, wat heb ik hem graag gespeeld, die Harry Peeters. Het was een gastrol maar wat voor één.” Acteur Stan van Samang blikt met liefde terug op zijn personage en periode bij Thuis. “Ik kijk enorm dankbaar terug op die meer dan twee fantastische jaren bij Thuis. En ja, ik ga ze hard missen: de heerlijke collega’s, de geweldige ploeg, de uitdagende verhaallijnen, de fans die Harry massaal en warm omarmden.”

Net als de kijkers van Thuis neemt ook Stan afscheid van het personage en rouwt hij mee bij het overlijden zijn Harry: “Als je personage dat al die tijd onder je huid leefde, moet sterven, dan sterft er een stukje van jezelf mee.”
We leren Harry Peeters kennen als mysterieuze en charismatische zakenman in seizoen 26. Ondanks zijn dubieuze start wordt hij al snel publiekslieveling: zijn groot hart en goede bedoelingen veroveren al snel de harten van de kijkers. En niet veel later verovert hij ook het hartje van de meest begeerde vrijgezel in de Thuiswereld: Thilly Van Santen (Lauren Müller). De twee doorzwemmen heel wat watertjes, maar na hun impulsieve trouw begin dit jaar vormen ze het favoriete koppeltje van Thuis. De dood van Harry brengt ongetwijfeld veel emoties met zich mee, ook voor de kijkers die stilaan van het personage waren gaan houden.

“Bye, bye, Chris. Bye, bye badness.” Ook acteur Danny Timmermans neemt afscheid van zijn personage uit Thuis.
“Aan alle sprookjes komt een eind. Zeker aan dat van de slechteriken, dat kan niet blijven duren. Ik heb er in ieder geval van genoten dat ik deze doortrapte crimineel mocht spelen. En zoals het een goede slechterik betaamt, heb ik heel wat schade kunnen aanrichten.” Danny richt zich ook nog tot de Thuisfans: “Hopend op de vergeving van het publiek, groet ik jullie vanuit “de andere kant.”

Vorig seizoen leerden we Chris Geerinckx kennen, de listige drugsbaron en ex-zakenpartner van Harry Peeters. Al snel groeide hij uit tot de grootste schurk die Thuis de afgelopen jaren heeft gekend. Na de spannende seizoensfinale waarbij hij agenten Tim en Dieter in een brandende schuur achterliet en Tims dochtertje liet ontvoeren, liepen alle sporen naar Chris dood. Letterlijk: Chris werd door de Thaise autoriteiten dood verklaard.
Maar de rust keert niet terug voor Harry. Na een onverklaarbare gasontploffing, een aantal anonieme telefoontjes en brieven, een schietongeluk, een motoraccident en dreigboodschappen, wordt het duidelijk: Chris is niet dood, maar zéér alive and kicking. En he’s back in town.
Chris heeft duidelijk maar één doel voor ogen: Harry, zijn geliefden en zijn politie-maatjes Tim en Dieter voor eens en altijd uitschakelen. Al loopt dat niet helemaal zoals gepland: de bom die voor Tim en Dieter bedoeld is, treft hun collega hoofdinspecteur Patje Berghmans...
Chris richt al zijn pijlen nu op zijn beste vriend Harry en lokt hem met een vuile list naar een verlaten café. Daar speelt hij een mentaal spelletje, want Harry is ervan overtuigd dat Chris zijn dochter Zihame en zijn vrouw Thilly in zijn macht heeft. Bovendien heeft Chris niets meer te verliezen: hij heeft een hersentumor en is stervende. Zijn laatste wens? Dat is samen sterven met zijn beste maatje, Harry, als bloedbroeders.
Chris haalt twee spuiten boven, gevuld met een dodelijk gif: eentje voor zichzelf en de ander voor Harry. Hij beveelt Harry de spuit toe te dienen. Harry doet gedwee wat Chris van hem vraagt en spuit de vloeistof in Chris zijn arm. Maar wanneer het zijn beurt is, smeekt hij: ‘Komaan, Chris, dit kan je niet menen.’ Even lijkt zijn smeekbede te werken: Chris laat hem gaan. Maar wanneer Harry een laatste keer omkijkt naar de stervende Chris, raakt een kogel hem in zijn hart. Chris heeft hem neergeschoten en zo komt zijn laatste wens alsnog uit: de twee bloedbroeders sterven samen. Net te laat stormen politieagenten Tim en Dieter het gebouw binnen en vinden Harry en Chris dood terug.