.
Darya Gantura
zondag 14 november 2021

Darya Gantura over haar rol in ‘Red Sandra’: “ik voelde geen druk”

Ze speelt de hoofdrol in 'Red Sandra'

Voordat de opnames begonnen voor de nieuwe Vlaamse film ‘Red Sandra’, hebben regisseurs Jan Verheyen en Lien Willaert en hoofdrolspelers Sven De Ridder en Darya Gantura de echte familie Massart ontmoet, ter voorbereiding op de opnames. Darya vertolkt de rol van Olga Massart, mama van Sandra.

Dat Darya Olga mocht ontmoeten was voor de actrice een enorme meerwaarde en gaf haar nadien niet meer druk omdat ze dan wist wie de vrouw was. “We hebben de vraag gekregen of we de echte William en Olga wilden ontmoeten en dat wou ik zelf inderdaad heel graag. Maar ik heb haar niet gekopieerd. De Olga in de film is ‘mijn’ Olga. Die gesprekken met Olga hebben me echter enorm gevoed”, legt Darya uit aan Primo.

Olga Massart is net zoals Darya van Russische afkomst en dat gaf het gesprek tussen de twee vrouwen net nog dat tikkeltje extra. “Ik heb Russisch gesproken tegen Olga. Daardoor sprak ze echt vanuit haar hart: over de moeilijke dingen, maar ook over de schone dingen. Ik heb nog steeds contact met haar en we gaan soms wandelen samen. Ze is een vriendin geworden. We hebben echt een band met elkaar, maar ik heb nooit de verplichting gevoeld om haar neer te zetten zoals ze echt is”, aldus Darya.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Darya Gantura

Meer Over:

Darya Gantura