.
Siska Schoeters en Niels Destadsbader
maandag 25 maart 2024

Deze zomer slechts drie keer Zomerhit op tv

Niels en Siska komen slechts drie keer naar Blankenberge.

In juli én augustus moet je in Blankenberge zijn. Want naast zon, zee en strand brengt de zomer ook de onmiskenbare klanken van Zomerhit. VRT 1 en Radio2 slaan opnieuw de handen in elkaar voor dit muziekfeest. Acht weken lang wordt Blankenberge dé bestemming voor muziekliefhebbers. Twintig artiesten van bij ons zullen er strijden om de felbegeerde trofee. Van maandag 8 juli tot en met zaterdag 31 augustus zullen inwoners en bezoekers in de badstad kunnen genieten van optredens, live-uitzendingen en opnames. En toch zien we het programma volgende zomer slechts drie keer op tv. De reden mag je onder andere gaan zoeken bij de Olympische Spelen 2024

Samen met andere bekende Radio2-dj's vat Radio2-dj Kim Debrie post aan de Belgium Pier in Blankenberge voor acht weken Radio2 Aan zee. Dat belooft acht weken lang een muzikaal festijn aan de Belgische Kust met elke weekdag optredens van bekende artiesten. Kortom: er valt ter plaatste heel wat te beleven bij Radio2.

Kim Debrie, Radio2-dj: "Zomerhit is voor mij hét hoogtepunt van de zomer: acht weken feest, muziek en optredens in Blankenberge. Radio maken met het zand tussen je tenen en het allerbelangrijkste: met de luisteraar lekker dichtbij!"

De vertrouwde gezichten van Zomerhit, Siska Schoeters en Niels Destadsbader vermaken het publiek met drie shows. Op maandag 12 en dinsdag 13 augustus worden er twee shows opgenomen waarin je kennis maakt met alle genomineerden. Die shows bekijk je op zaterdag 17 en 24 augustus op VRT 1 en VRT MAX. Op zaterdag 31 augustus volgt dan de finale. De tien populairste nummers strijden dan voor de titel Zomerhit 2024, live te volgen op VRT 1, Radio2 en VRT MAX.

Presentatoren Siska & Niels: "Geen zomer zonder Zomerhit! Wij hebben er alvast zin in: de beste Vlaamse artiesten, spetterende shows én een felbegeerde trofee. Drie ingrediënten voor een schitterende zomer!”