.
Stijn Meuris
woensdag 28 oktober 2015

Diefstal bij Stijn Meuris

Inbraak bij Stijn Meuris terwijl hij gewoon thuis is.


Stijn Meuris kan weer lachen. Afgelopen zaterdag werd de zanger van Noordkaap het slachtoffer van een laffe diefstal. Al moeten we toch wel toegeven dat de dief heel veel moed had om een diefstal te plegen in de garage van Stijn Meuris. De zanger was namelijk gewoon thuis en er stond ook nog eens een wagen op de oprit van zijn woning in Kermt. Dat je dan als dief het lef hebt om een scooter te stelen die in een garage staat, dat is best straf. Stijn Meuris stelde de diefstal zaterdagavond vast. Hij besloot de diefstal meteen aan te geven.... via Facebook.

Ongeveer twee uur geleden (tss 18:45 en 19:15) werd deze scooter gestolen, uit onze garage in Kermt, Hasselt. Terwijl ik notabene thuis was, en er een auto op de oprit stond. Merk en model: LML, Star 125 Bicolor (lichtblauw en wit, met bruinlederen zit). Ong. 3.000km op de teller en sticker van Scootershop Stevoort. Nummerplaat 1 MHC 008. De scooter werd gestolen zonder sleutel, dus wellicht overgeladen op aanhangwagen of bestelwagen. Tips zeer welkom, en wie hem kan traceren kan een fors vindersloon verwachten. De daders kunnen iets anders verwachten, schreef Stijn Meuris zaterdagavond op zijn Facebook-account. Het bericht werd meer dan 655 keer gedeeld en bereikte dus een groot publiek.

Het nieuws over de diefstal ten huize Stijn Meuris ging in Hasselt als een lopend vuurtje de ronde. Ondertussen kreeg Stijn al goed nieuws: de Vespa is back. Goed nieuws: m'n Vespa is terug... Hij werd deze ochtend opgemerkt door alerte FB-friends uit de buurt die hem in een Hasselts steegje zagen staan. De dader kreeg hem zonder sleutel niet aan de praat en heeft hem achtergelaten. Oef. Wat die dader betreft; er is een sterk vermoeden en de politie onderzoekt de zaak. Grote dank voor de ogen en oren! Als dat geen goed nieuws is voor Stijn Meuris. Hij kan weer door Hasselt snorren op zijn Vespa.

Voor Stijn zijn het trouwens drukke tijden. Enkele weken geleden verscheen zijn meest recente boek Tekst & uitleg. Het boek gaat trouwens over 25 jaar Stijn Meuris. De zanger is ondertussen inderdaad al 25 jaar lang actief in de muziekwereld. Van Noordkaap tot Monza, alles komt aan bod in het boek. Stijn gunt de lezers een kijk in zijn interne keuken en bevat eveneens prachtige illustraties.

Stijn signeert dit boek trouwens op de Boekenbeurs in Antwerpen. Je kan Stijn op zondag 8 november ontmoeten aan stand 304. Daar signeert de auteur tussen 12 en 13 uur. Op woensdag 11 november signeert Meuris tussen 12.30 en 13.30 uur op stand 304.