.
Dominique Van Malder en Janne Desmet
donderdag 5 oktober 2023

Dominique Van Malder: “Ze kregen een handleiding toegestopt”

Het is bijna niet te geloven

Toen Dominique Van Malder toestemde om mee te spelen in ‘De Club’ had de acteur nooit gedacht dat de reeks zo’n grote impact zou hebben op Vlaanderen. De reeks heeft geholpen om het taboe rond moeilijk zwanger raken een beetje te verbreken.

Maar het heeft ook heel wat acteurs uit hun comfortzone getrokken. Zo ook actrice Evelien Bosmans. Zij worst met gender en moest een lastige odyssee door.

“Dat leidt niet tot een luid lesje ‘Dit is non-binariteit’. Neen, je ontdekt het als kijker gewoon samen met haar – of hem, of hen”, vertelt Dominique in Humo.

Gelukkig is er ook plaats voor een flinke dosis humor. Zo wordt er gelachen met ‘het masturbatorium’, een plek in het ziekenhuis waar mannen hun kwam in een potje mogen mikken.

“Er bestaan dus ziekenhuizen waar die ruimte echt zo heet. Alles wat met dat masturbatorium te maken heeft, hebben de scenaristen moeten downsizen, omdat het anders niet geloofwaardig zou zijn. Ik hoorde van een man dat hij een handleiding – een handleiding – snap je’m – toegestopt kreeg. Dan kom je daar toe volzenuwen, klaar om in zo’n klinisch kotje te schieten voor het vaderland, en dan geven ze je een papierbundel waarin uitgelegd wordt hoe je dat doet, rukken.”

Bio van Dominique Van Malder