.
Dominique Van Malder
zondag 8 oktober 2023

Dominique Van Malder: “Ook hij heeft zitten blèten bij de reeks”

Het maakt iets los

'De Club’ op VRT 1 is een pijnlijk herkenbare reeks geworden voor heel wat mensen. Maar de reeks raakte niet alleen een gevoelige snaar bij mensen die het probleem herkennen, maar ook bij de mensen die nooit problemen hebben ervaren om zwanger te worden.

“Er komen ontzettend veel reacties op, ook van mensen die probleemloos mama of papa zijn geworden, of die helemaal niet met de gedachte aan kinderen bezig zijn. Een vriend van me is een vrolijke vrijgezel, zonder kinderwens, maar hij zei me dat hij hard had zitten blèten bij ‘De Club’”, vertelt Van Malder in Humo.

In de reeks haalt men vaak termen en aandoeningen aan waarvan heel wat mensen nog nooit hebben gehoord. Maar ondanks dat wordt de reeks nooit een hoorcollege.

“Dat is goed gedaan, hé. Toen ik de teksten las die Lies Visschedijk, de actrice die de fertiliteitsarts speelt in de reeks, moest blokken, trok ik grote ogen. Dat medische vocabulaire! Maar ze heeft die rol een fantastische swing gegeven. En inderdaad: nooit klinkt het uitleggerig.”

Bio van Dominique Van Malder