.
Evelien Bosmans
zondag 15 oktober 2023

Evelien Bosmans: “Ik lig daar wakker van”

Ze is zelf helemaal anders

In ‘De Club’ zien we Evelien Bosmans in een van de hoofdrollen. Zij heeft een kinderwens samen met haar vriendin Ellen, maar zij heeft moeite om zwanger te raken.

Voor deze rol is Evelien zich gaan verdiepen in de non-binariteit. Ze wilde haar personage immers zo goed mogelijk kunnen neerzetten.

“Ik stel vast dat mensen vaak doen alsof het heel ingewikkeld is met die voornaamwoorden bijvoorbeeld. Maar het vergt een minieme inspanning om het correct toe te passen. Het is trouwens helemaal niet erg als je onbewust fouten maakt, meestal vinden mensen het al erg fijn dat je de poging doet om ze juist aan te spreken”, zegt ze in Story.

Evelien wordt vaak gecast voor personages die het hart op de tong hebben. Maar zelf is Evelien daar een pak voorzichtiger mee.

“Als ik iets tegen iemand heb gezegd waarvan ik denk dat het kwetsend kon zijn, dan lig ik daar ’s nachts wakker van. En net zoals mijn personage kan ik ook niet met de trein rijden. Alles werd gefilmd vanuit een stilstaande locomotief. Jammer, maar misschien ook wel het veiligste.”

Bio van Evelien Bosmans