Duo’s Mijn Restaurant koken voor jury: “Een dansende worm op mijn vork!”
"Om je doel te bereiken, moet je branden.” Met die woorden steekt gastheer Wim Opbrouck het vuur aan voor een nieuw seizoen van Mijn Restaurant. Uit eten gaan doen we allemaal graag, maar zelf een restaurant runnen? Dat is pas écht next level.
Vanaf dinsdag 28 oktober gaan vier ambitieuze duo’s die uitdaging aan. Elk van hen krijgt de kans om een leeg pand om te toveren tot een succesvolle horecazaak. Wie tot het einde standhoudt en de jury weet te overtuigen met een ijzersterk concept, creativiteit en vakmanschap, wint 40.000 euro en een jaar lang horecacoaching. Welke durvers zetten straks hun eigen zaak op de kaart? Want waar passie kookt, loopt ook de druk hoog op…
Met de sleutels in de hand ontdekken de duo’s hun pand: nog leeg, maar vol belofte. Hier zal hun droom vorm krijgen óf uit elkaar spatten. In Antwerpen willen Jonas en Maarten gaan voor de winst. "What the fuck! Dit is onze natte droom", klinkt het.
Ook Alessio en Olivier lopen over van enthousiasme: "We lachen nu nog, ik hoop dat we nog veel mogen lachen”, luidt het. “Misschien van miserie, maar we gaan er het beste van maken." Van Genk naar Gent, waar Ruslan en Lauranne hun pand zien tegenover het Tondelierpark: “Dat park, die moestuin en dikke view! Dit wordt onze nieuwe thuis. Horeca is de dopaminekick van je leven!”
En in Kortrijk zijn lovebirds Charlotte en Aristide meteen verkocht: “Dit pand is exact wat we wilden! Prachtig met die balken en open haard.”
Nog voor ze goed en wel geland zijn, schotelt Wim Opbrouck de kandidaten al een flinke opdracht voor. “Ik wil weten dat jullie er echt klaar voor zijn”, klinkt het. “Daarom komt de jury binnen enkele dagen al langs.” Voor het oog van de kritische jury - ondernemer Marc Coucke, sterrenchef Marcelo Ballardin, patissier Sarah Renson en gastvrouw-sommelier Shannah Zeebroek - moeten de duo’s een hoofdgerecht en dessert serveren dat niet alleen super lekker is, maar ook fluistert: ‘Dit zijn wij!’. Iedere geur, kleur en smaak moet de identiteit van het restaurant uitdragen. “Iedereen kan een biefstuk maken, maar ik wil de persoonlijkheid van de chef zien. The secret ingredient is je passie en je ziel”, luidt het bij Marcelo.
Terwijl sommige duo's indruk maken met hun gastvrijheid en passie, worstelen anderen nog met de basis. "Ze denken nu dat ze al 80% beheersen en er nog 20% moet bijkomen, maar ze moeten dat omdraaien," waarschuwt Marc. Jurylid Sarah vult aan: "We missen bij sommigen nog pit en willen meer in de watten gelegd worden." In Gent scheppen Ruslan en Lauranne hoge verwachtingen met de belofte van een 'vegan tiramisu'. Tot Marcelo een verrassende ontdekking doet in zijn dessert... “Er stond een wormpje te dansen op mijn vork! Moet ik nog eten?”, zegt Marcelo. “Het is niet omdat ze hun braambessen zelf plukken dat ze die niet moeten wassen”, vult Marc aan.
Gloednieuw seizoen Mijn Restaurant, vanaf 28 oktober elke dinsdag en donderdag om 20u40 bij VTM


