.
Siska Schoeters
vrijdag 3 februari 2023

Eén en Kom op tegen Kanker geven startschot van nieuwe editie

Siska Schoeters geeft startschot!

Komende zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Het ideale moment om het startshot te geven voor de nieuwe editie van de Lichtpuntjes-campagne van Kom op tegen Kanker, waar Eén mee haar schouders onder zet.

Momenteel leven in Vlaanderen 328.876 mensen met of na kanker. Zij kregen hun diagnose ergens in de afgelopen 20 jaar. Daarom roepen Kom op tegen Kanker en Eén heel Vlaanderen op om een lampion te kopen en een Lichtpuntje te laten schijnen voor iemand die gemist wordt of steun kan gebruiken. Want Lichtpuntjes bieden hoop, warmte, steun en troost. De opbrengt van deze actie gaat naar zorginitiatieven voor mensen met kanker en hun naasten. Daarnaast brengt Eén in de week van 20 februari het nieuwe, dagelijkse programma Lichtpuntjes tegen Kanker dat aandacht aan de actie en de ziekte besteedt.

Siska Schoeters op zoek naar verhalen over grote en kleine Lichtpuntjes

In Lichtpuntjes tegen Kanker trekt Siska Schoeters een week lang met haar mobiele studio door Vlaanderen om iedereen aan te moedigen de actie te steunen, met als orgelpunt het aansteken van het grootste lichtpunt, live op Eén op vrijdag 24 februari.

In haar mobiele studio ontvangt Siska gasten op een plek die veel betekent voor mensen met kanker. Daarnaast gaat ze op zoek naar verhalen over kleine en grotere Lichtpuntjes, soms ontroerend, soms ook grappig, maar altijd hartverwarmend en hoopvol. Elke aflevering wordt afgerond door psychiater Dirk De Wachter, die zijn persoonlijke “Bakje Troost” met wijze woorden aanbiedt aan lotgenoten. Anderhalf jaar geleden werd ook bij hem kanker vastgesteld. Hij vertelt ons hoe je tijdens de moeilijkste momenten van het leven toch troost kan vinden.

Op maandag landt Siska met haar mobiele studio in Villa Zomernest in Sint-Martens-Latem, een prachtige en warme ontmoetingsplek voor lotgenoten. Dinsdag is het UZ Leuven aan de beurt, zo wereldvermaard dat het nauwelijks een introductie nodig heeft. Op woensdag bezoekt Siska Zorghuis Limburg, een ware oase van rust voor patiënten en hun omgeving. En op donderdag staat de gemeente Mol in de kijker, waar veel uiteenlopende acties georganiseerd worden voor Kom op tegen Kanker.

De apotheose van deze week vol hartverwarmende en ontroerende verhalen is op vrijdag. Tijdens de liveshow worden alle verkochte Lichtpuntjes aangestoken, en vormen ze zo een zee van licht op De Schorre in Boom. Het grootste lichtpunt van Vlaanderen als teken van hoop, steun en troost. Special guest is zangeres Chérine, ze brengt een ingetogen versie van ‘mon étoile’ over het verlies van een dierbare.

Lichtpuntjes tegen Kanker: van maandag 20 tot en met vrijdag 24 februari om 19.40 uur op Een.

Bio van Siska Schoeters en Chérine