.
Erik Van Looy
woensdag 27 december 2023

Erik Van Looy: “Ik kan eindelijk een internationale carrière nastreven”

Hij trekt naar Nederland

Op 1 januari staat comedy centraal op verschillende zenders. Op VRT 1 kan je kijken naar de eindejaarsconference van Kamal Kharmach, terwijl je bij Play4 terecht kan voor de zaalshow van Erik Van Looy.

De opname van ‘Verslaafd!’ hoort bij Erik tot de vijf beste voorstellingen van de honderd voorstellingen die hij heeft gegeven. En nu trekt hij nog naar Nederland om de voorstelling daar ook nog tien keer te spelen.

“Ik moet de hele tekst opnieuw vanbuiten leren. En herschrijven, want moppen over Albert en Paola snappen ze daar niet. Het was de bedoeling om met die shows een doorbraak te forceren in Nederland, maar wat ik niet had voorzien: ondertussen bén ik al doorgebroken”, lacht de regisseur in Humo.

Binnenkort mag Van Looy de quiz ‘De Pappenheimers’ presenteren in Nederland voor de commerciële zender RTL. Dat deed hij al een keertje eerder in Vlaanderen toen hij het eventjes overnam van Tom Lenaerts.

“'De pappenheimers' is samen met 'De slimste mens' de leukste quiz ter wereld. Ik ben blij dat ik 'm naar Nederland mag overhevelen: kan ik alsnog die internationale carrière nastreven.”

Bio van Erik Van Looy en Kamal Kharmach