.
Jelle Temmerman, Micheline De Keyzer
dinsdag 14 maart 2023

Ex-deelnemer ‘Mijn Restaurant’: “Ineens was ik baas van 16 mensen”

Het verliep niet zoals gehoopt

Wie keek er vroeger ook naar ‘Mijn Restaurant’ en alle aanverwante programma’s? Dan kennen jullie zeker en vast Jelle Temmerman nog. Hij won met zijn moeder Micheline het eerste seizoen van ‘Mijn Restaurant’, nu zo’n 15 jaar geleden.

Jelle kijkt er met een positief gevoel op terug, al heeft het ook veel problemen met zich meegebracht moet hij bekennen.

“Het spel zelf en de periode daarna waren heel plezant, maar door onze onervarenheid hebben wij fouten gemaakt”, zegt Jelle in Dag Allemaal. “Voor het programma was ik souschef, maar ineens werd ik baas van 16 man personeel. Het was de omgekeerde wereld: normaal begin je met een klein zaakje en bouw je rustig op, maar wij begonnen meteen aan het maximum van ons kunnen.”

Na de opnames van het programma viel ook alle begeleiding weg en net door het gebrek daaraan, liep het al mis voor Jelle en zijn moeder.

“Drie dagen na onze overwinning zijn ze de camera’s komen halen. Daarna moesten we onze plan trekken, terwijl wij geen notie hadden van boekhouding, stockbeheer of kostprijsberekening. Onze cijfers waren niet eens slecht, maar we hadden een grote financiële put gemaakt en ik zag geen mogelijkheid om eruit te raken.”