.
News Image

Gaat Danny dan toch de cel in?

De ontknoping van De Infiltrant.
Maandag is er de achtste, en meteen ook laatste aflevering van De Infiltrant, de Vlaamse politieserie met een zware hoek af. De reeks scoorde de voorbije weken zeer goed met gemiddeld 675.643 kijkers (live+7) en een marktaandeel van 28,2% (VVA 18-54). En ook de recensies waren uitstekend.

De finale wordt een echte actiethriller met achtervolgingen, vechtpartijen en vooral véél afrekeningen. Een Chinese puzzel van bedrog en verraad waarbij iedereen elkaar voor de gek houdt maar waar op het einde alle maskers afvallen.

Danny Desmet (Geert Van Rampelberg) is erachter gekomen dat Directeur Potvin (Peter Van den Begin) een smerig spel speelt. Danny moest voor hem informatie doorspelen over de drugsbende van Freddy Bernaers (Dirk Roofthooft). In ruil daarvoor zou het parket Danny’s kruimeldiefstallen kwijtschelden. Maar Potvin heeft gelogen. Hij wil Danny gewoon inrekenen, samen met de rest van de bende. Freddy zelf heeft nog altijd niet door dat Danny hem recht naar de slachtbank leidt. Hij heeft alle vertrouwen in Danny en Lars (Wouter Hendrickx), maar ook die laatste is in het geniep zijn eigen handeltje in drugs aan het opzetten. De enige die Danny nog echt kan vertrouwen is Karen (Natali Broods), maar zij is door Potvin van het onderzoek gehaald. Samen met Karen bedenkt Danny een plan om aan zijn nakende arrestatie te ontkomen en tegelijkertijd met het drugsgeld van Freddy een nieuw leven op te bouwen. Maar de zaken lopen niet zoals gepland.

De cast van De Infiltrant is volop op dreef, met opnieuw glansrollen voor Geert Van Rampelberg en Dirk Roofthooft, die als de wispelturige Freddy weer geweldige oneliners lanceert en onder andere een geweldig verhaal vertelt over zeeleeuwen die pinguïns neuken. Zijn spontane huilbui in deze aflevering is meesterlijk. Ook Reinhilde Decleir duikt opnieuw op als de bemoeizieke en moeilijk tevreden te stellen moeder van Danny. Fans van de serie Spitsbroers krijgen een korte hereniging te zien van Joren Seldeslachts en Oscar Willems, alias Alan en Dennis Moerman uit de succesreeks.

De Infiltrant, maandag om 21.45 op VTM.