.
News Image

Gewezen Familie-acteur getroffen door corona

Er wacht hem een lange revalidatie.


Dikke pech en ook weer wat geluk voor gewezen Familie-acteur Tim Tubbax. De man werd recent getroffen door het corona-virus en ligt momenteel in het ziekenhuis.



“Na een kleine week intensieve zorg te hebben gekregen in het ziekhuis kan ik licht verheugd stellen dat we het Coronavirus hebben kleingekregen”, schrijft de acteur op Facebook. “Ik ben nog verre van genezen, maar ik kan gelukkig beginnen aan een lange revalidatie. Ik wil jullie allemaal uit het diepste van mijn hart bedanken voor de duizenden reacties en steunberichten die ik de voorbije week heb mogen ontvangen. Nooit had ik gedacht of verwacht dat dit zoveel zou kunnen betekenen, en dat het me de kracht zou geven deze periode door te komen”, klinkt het verder.



De acteur liep het virus nota bene in het ziekenhuis op tijdens het behandelen van een patiënt. Na een tijdje werd hij vermoeid, kreeg hij koorts, hoestaanvallen, hallucinaties en het gevoel alsof er brandende priemen in zijn longen werden gestoken. Klinkt ernstig en dat was het ook. Door het vele zweten en een gebrek aan eetlust, is de man 10 kilo afgevallen. “Het voelde alsof ik ging sterven en heb dan ook mijn ganse leven voorbij zien komen. Via spoedgevallen werd ik met aangetaste longen en hart positief getest op Covid19 en werd logischerwijze direct opgenomen. Mede dankzij mijn sterke fysiek en goede zorg is het dubbeltje gelukkig op de goede kant gevallen, maar zulke fysieke en psychische beproeving heb ik nooit eerder meegemaakt, en dat wil ik ook nooit meer”, weet de man.



Tim Tubbax hoopt dat iedereen in de nabije toekomst héél voorzichtig zal zijn. Het feit dat mensen denken dat het virus alleen maar gevaarlijk zou zijn voor ouderen en verzwakte mensen is een fabeltje. “Hou er rekening mee dat je besmet kan zijn ook zonder of met heel milde symptomen, en dus onwetend de ziekte kan doorgeven en zo mogelijks de dood kunt betekenen voor anderen. Dus social distancing = levensreddend!”, besluit de acteur. Tim is blij dat hij één en ander kan navertellen, maar dit wil hij nooit meer meemaken.


Bio van Tim Tubbax

Meer Over:

Tim Tubbax