.
Glenn Claes
donderdag 23 juni 2022

Glenn Claes is terug: “Ik ga optreden in mijn eigen tuin”

Iedereen is welkom

Het is al bijna 10 jaar geleden dat Glenn Claes de allereerste editie van ‘The Voice Van Vlaanderen’ wist te winnen. Een debuutalbum liet ongelooflijk lang op zich wachten en zijn carrière leek al voorbij te zijn nog voor die goed en wel begonnen was.

En dat vond coach Koen toen absoluut niet kunnen. Als het van hem had afgehangen had hij Glenn een stevige trap onder zijn kont gegeven. Maar nu tien jaar later ambieert Glenn Claes geen muziekcarrière meer. Maar de muziek opgeven, dat is ook het plan niet.

Tot eind juli kunnen mensen bij Glenn terecht in zijn tuin in Hechtel voor een flinke portie muziek. “Er kan hier 40 man zitten. Ik heb Nederlandstalige nummers geschreven, en die wil ik zingen terwijl ik mezelf begeleid op m’n gitaar”, doet Glenn zijn plannen uit de doeken in Dag Allemaal.

Het idee is vooral ontstaan bij zijn vriendin Eline, die nu ook zijn manager is. Zij stimuleerde hem om terug te gaan zingen. Ook Eline is gebeten door de muziek en speelt klarinet en piano. Toen ze elkaar leerden kennen, hadden ze beiden een moeilijk muzikaal moment.

“Ik raakte toen m’n gitaar nog amper aan. Eigenlijk was ik in’t geheel nog nauwelijks met muziek bezig. Ik was altijd aan het werk aan m’n album dat pas drie jaar na mijn overwinning is uitgekomen. Tja, toen was het ijzer al koud en nu herkennen de mensen mij nog nauwelijks.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Glenn Claes

Meer Over:

Glenn Claes