.
Niels Destadsbader Siska Schoeters en Aster Nzeyimana in The Greatest Dancer
dinsdag 17 januari 2023

Gloednieuwe zoektocht naar geweldig danstalent: The greatest dancer van Vlaanderen

Heel binnenkort op Eén.

Vanaf 4 februari staat Eén elke zaterdagavond volledig in het teken van geweldig danstalent in Vlaanderen. Want in het nieuwe The greatest dancer van Vlaanderen gaan we op zoek naar het beste, het mooiste en het meest virtuose danstalent van onze streken. Siska Schoeters en Aster Nzeyimana presenteren de ode aan de dans in al zijn stijlen: van hiphop en hedendaagse dans over vogueing, popping en Afrikaanse dans tot ballet en ballroom. Jong, oud, solo’s, duo’s en groepen; alle gepassioneerde dansers krijgen een podium op Eén en kunnen meestrijden om de titel The greatest dancer.

Bij de audities komen alle dansers terecht in de dansstudio van The greatest dancer van Vlaanderen, en dat is niet zomaar een dansstudio: achter de spiegel kijkt namelijk een publiek van 700 mensen mee naar het optreden. Dat publiek beslist of ze de auditie leuk vindt of niet. Pas als 75 procent van het publiek ‘ja’ stemt, dan gaat die gigantische spiegel open. Welke danser krijgt zijn energie door de spiegel tot bij het publiek en slaagt erin om de spiegel open te dansen?

De kandidaten die de spiegel open krijgen, maken kans om door de coaches gekozen te worden om mee te gaan naar de grote shows. Want op het einde van de vijf auditie-afleveringen kiezen de coaches elk hun top drie om verder mee te werken en mee te dingen naar de titel The greatest dancer van Vlaanderen. En die coaches zijn niet de minsten. De Belgisch-Colombiaanse Annabelle Lopez Ochoa is een van de meest gevraagde choreografes in de hele wereld. Choreografe en danseres Laurien Decibel werkt al acht jaar in Los Angeles waar ze mag dansen met onder andere Dua Lipa en Jennifer Lopez. En Niels Destadsbader is dé populairste artiest van Vlaanderen en een van de weinigen die tijdens zijn show met dansers werkt. Niels heeft niet alleen oog voor présence, persoonlijkheid, uitstraling en podiumvastheid, ook een straf verhaal kan hem raken.

De drie coaches nemen elk hun top drie acts mee naar de shows. Welk danstalent stijgt boven zichzelf uit, kroont zich tot The greatest dancer van Vlaanderen en wint de geldprijs om verder in zijn danscarrière te investeren?

The greatest dancer van Vlaanderen: vanaf 4 februari elke zaterdag rond 20.15 uur op Eén en VRT MAX.

Bio van Aster Nzeyimana, Siska Schoeters en Niels Destadsbader