.
Hans Van Cauwenberghe
woensdag 13 december 2023

Hans Van Cauwenberghe keert terug naar zijn roots

Hier kijkt hij echt naar uit

Hans Van Cauwenberghe kennen we allemaal nog als acteur uit ‘Familie’ en ook ‘Spoed’, 'Flikken' en 'Zone Stad'. Nu keert hij na 22 jaar terug naar een musical. “Het is tof om een oud verhaal nieuw leven in te blazen.”

Samen met Lucas Van den Eynde staat hij immers op de planken met ‘A Christmas Carol’ in een regie van Stany Crets. “Ik voel me heel gelukkig dat ik mag samenwerken met twee grote mijnheren in het vak : Stany Crets, een echte topregisseur, en Lucas Van den Eynde, een monument in de Vlaamse acteerwereld.”, zegt de acteur in ‘Primo’. Ook al zit hij al jaren in het vak, hij geniet ervan om met ervaren acteurs als Lucas samen te werken. “Hij is een acteur die ik enorm waardeer en ik kan nog veel van hem leren. Da's het mooie aan ons beroep, je bent nooit te oud om te leren. Ik zal mijn oren en ogen dus openhouden.”, gaat hij verder.

Ook al hebben we Hans de laatste jaren minder gezien op het scherm. In het theater is hij altijd actief gebleven, vooral met zijn eigen gezelschap ‘De Nieuwe Bazaar’. “De jongste jaren maak ik theater in de luwte, met De Nieuwe Bazaaar. Het is weleens tof om nog eens in zo'n grote productie als 'A Christmas Carol' te staan en een oud verhaal nieuw leven in te blazen.”, laat Hans Van Cauwenberghe nog weten.