.
Peter Van Asbroeck
woensdag 28 februari 2024

Peter Van Asbroeck: “De telefoon rinkelde plots niet meer”

Het was plots voorbij

Peter Van Asbroeck heeft al veel mooie en leuke rollen mogen spelen in reeksen als ‘Wittekerke’, ‘Thuis’ en ‘Zone Stad’. Maar nu is hij ook te zien in ‘Milo’. Daarmee maakt hij ook meteen zijn comeback naar de televisie.

De acteur was 25 jaar lang continu op televisie te zien. Tot het plots heel abrupt ophield. Al vindt hij dat zelf misschien wel wat overdreven.

“Na het beëindigen van mijn contract bij VT4 waren de reacties: 'Hij is aangebrand. Werd gedumpt.' Maar toen Woestijnvis SBS overnam, voelde ik de bui al hangen. Een nieuwe ploeg stuurt natuurlijk liefst zijn eigen spelers het veld op. En bij VT4 maakten we destijds uitlachtelevisie. In feite maken ze nog altijd hetzelfde, maar tegenwoordig heet dat guilty pleasure. Dat klinkt meer aanvaardbaar”, zegt Peter in Story.

Op dat moment is Van Asbroeck andere wegen beginnen bewandelen, maar had hij nog niet meteen het gevoel dat zijn carrière op televisie gedaan was.

“Maar plots kwam er ook geen volgend seizoen meer van Zone Stad. En de telefoon rinkelde niet meer. Ergens had ik daar wel vrede mee. Op 25 jaar tijd had ik een mooi parcours afgelegd. En de afgelopen elf jaar heb ik meegewerkt aan twintig theaterproducties. Uiteraard heeft dat niet dezelfde visibiliteit en impact als tv.”