.
Ivan Pecnik
donderdag 1 februari 2024

Ivan Pecnik: “Daarin was ik een echte stoker”

Maar hij had ook een zachte kant

Het is alweer eventjes geleden dat we Ivan Pecnik nog iets nieuws zagen doen op televisie. Hij is wel te zien in de heruitzendingen van de telenovelle ‘Sara’, maar verder is het toch een tijdje geleden. Toch heeft hij aan werk geen gebrek.

“Ik kijk met veel warmte en plezier op 'Sara' terug', zegt de acteur, die we ook kennen van series als 'Zone Stad' en als imitator in 'Tegen de Sterren op'. 'Er waren aanvankelijk nochtans veel vraagtekens rond de reeks. Er was de sterke concurrentie met 'Emma' op de VRT, een telenovelle die met veel meer middelen gemaakt werd. Gelukkig werd 'Sara' heel goed onthaald. Ik speelde vake, een zachtaardige man die ver weg stond van alle intriges in de reeks. Ik kon een andere kant van mezelf laten zien na mijn rol in 'Zone Stad', waarin ik de stoker was”, blikt Ivan terug in Primo.

Ivan is ook vaak in het theater actief en speelde enkele maanden geleden nog mee in ‘Mannen met Hoge Hakken’. Daarin mocht hij een dragqueen spelen.

“Eindelijk weet ik wat het is om een vrouw te zijn! We waren wat zenuwachtig omdat een voorstelling over dragqueens best gevaarlijk is. We waren bezorgd over de dunne lijn tussen lachen en uitlachen. Gelukkig viel alles op zijn plaats. Vele drags vonden dat we het goed aangepakt hebben.”