.
Helmut Lotti
zaterdag 18 maart 2023

'Helmut Lotti goes Classic' deze zomer aan het Kasteel van Horst

Ook Metejoor geeft een concert

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juli is er veel bedrijvigheid aan het Kasteel van Horst. De reden? Er is twee avonden op rij een benefiet waarvan de opbrengst integraal naar de restauratie van het Kasteel van Horst gaat.

Op vrijdagavond 28 juli is er Metejoor Live, de dag erna tekent Helmut Lotti present.

Sinds 2016 timmert Metejoor aan zijn muzikale weg. Door zijn deelname aan The Voice van Vlaanderen kwam hij in contact met zijn huidige manager Hans Francken. Zijn echte doorbraak kwam er in 2021 met zijn single ‘1 op een Miljoen’. De warme Nederpop van Metejoor, met catchy nummers en emotionele teksten, gezongen door één van de beste stemmen in Vlaanderen, werd door het grote publiek in de armen én het hart gesloten. Met singles als ‘Rendez-vous’, ‘Ze meent Het’, ‘Dat is wat mijn mama zei’ was de trein vertrokken. Kers op de taart waren de 3 MIA’s die hij vorig jaar mocht ontvangen. Op 28 juli komt hij dus ook naar het Kasteel van Horst, want ook hij draagt historisch erfgoed hoog in het vaandel en is blij dat hij zijn steentje kan bijdragen.

Toen de organisatoren op zoek gingen naar dé gepaste artiest voor deze benefiet kwamen ze meteen uit bij Helmut Lotti. Zou het niet fantastisch zijn om het Kasteel van Horst het decor te laten zijn van een prachtig klassiek concert. "Toen we met onze stoutste dromen naar zijn manager Piet Roelen stapten, was ook hij snel mee: hier nog eens een Helmut Lotti Goes Classic opvoeren, een perfecte match. Toen we iets later hoorden dat ook Helmut helemaal overtuigd was en ook Herita heel blij was met het initiatief, konden we er helemaal voor gaan".

Op zaterdag 29 juli zorgen zij dus voor een éénmalige exclusieve herneming van HELMUT LOTTI GOES CLASSIC. Het concert zelf is ook uniek. Met zijn 40-koppig klassiek orkest brengt Lotti heel uitzonderlijk een replay van de optredens uit de jaren ’90. Het prachtige middeleeuwse Kasteel maakt van dit concert een unieke beleving. De tweedaagse is tevens het startschot van de renovatie. De dag nadien starten de werken officieel.

De organisatie zelf is in handen van Het Wagenhuis met steun van de gemeente Holsbeek, het Agentschap Natuur en Bos en Herita. De volledige opbrengst van deze tweedaagse gaat integraal naar het renovatiefonds om dit kostelijk project te ondersteunen.

Tickets:

vrijdag 28 juli: € 39

zaterdag 29 juli:

€ 59: parterre- & tribuneplaatsen

€ 1500: champagnetafel voor het podium (voor 10 personen)

Tickets te koop via: www.kasteelvanhorst.be