.
News Image

Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn De Groot op tournee

Vreemde kostgangers komen naar Gent, Oostende en Antwerpen.


Drie mannen van het eerste uur, die hun sporen inmiddels ruimschoots hebben verdiend in de Nederlandse muziekindustrie hebben besloten de handen ineen te slaan. Henny Vrienten (o.a. Doe Maar), George Kooymans (o.a. Golden Earring) en Boudewijn de Groot zijn al jaren bevriend met elkaar maar hadden nooit samen op één podium gestaan. Totdat Cesar Zuiderwijk z’n verjaardag vierde en de drie kompanen gezamenlijk een verrassingsoptreden verzorgden dat zo goed in de smaak viel, zowel bij henzelf als bij de toehoorders, dat het er ooit eens van moest komen met elkaar een programma te maken. Dat moment is nu aangebroken! Dat de heren niet van half werk houden, blijkt ook nu weer: er wordt door ieder van hen een aantal nummers geschreven, nieuw Nederlandstalig materiaal. De theatervoorstelling ‘Vreemde Kostgangers’ zal in het teken staan van dit nieuwe repertoire maar bevat ook een selectie uit ieders oudere werk. Een persoonlijke favoriet, een duet, een (Engelstalig) nummer van elkaar in een ander jasje steken, het wordt een avond waarbij het publiek alleen maar kan genieten! Een unieke theateravond waarin de drie vrienden dieper in de muziek duiken, zullen vertellen over wat hen heeft geïnspireerd en hoe hun muzikale paden elkaar door de jaren heen hebben gekruist. Een theateravond die je niet mag missen, een theateravond waarvan je later kan zeggen dat je erbij bent geweest!



“Het publiek gaat kennismaken met een George Kooymans die in het Nederlands zingt. Dat alleen al is meer dan de moeite waard naar ons te komen kijken en luisteren. En in het theater vullen we de nieuwe liedjes aan met (stok)oude. Henny aarzelt nog tussen zijn Doe Maar-tijd en zijn solo-periode, George duikt een paar keer in een ver Earring-verleden en ik weiger nog steeds mijn oude hits te zingen, maar heb genoeg andere mooie nummers. Al met al zullen ze hopelijk stuk voor stuk als nieuw klinken.” - Boudewijn de Groot.



In België is de voorstelling te zien op vrijdag 11 november in de Capitole Gent, zaterdag 12 november in het Kursaal Oostende en zondag 13 november in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets voor de drie data zijn beschikbaar vanaf vrijdag 29 april om 11 uur via Proximusgoformusic.be .


Bio van Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot

Bio van Doe Maar en Golden Earring