.
Ingeborg
donderdag 16 mei 2024

Ingeborg: “Ik zei toen op alles ‘ja’”

Ze heeft er alles aan te danken

Een deelname aan Eurosong is voor Ingeborg van cruciaal gebleken. Het betekende de start van haar carrière en de eerste tien jaar van die carrière heeft ze ontzettend hard gewerkt om te bereiken waar ze nu staat.

“Heel die periode heb ik gewoon op alles 'ja' gezegd. Van platen maken tot optreden en het presenteren van programma's als 'Schuif af!' en 'Blind Date'. Daarnaast ging er dat jaar amper een week voorbij dat ik niet gevraagd werd voor 'Tien om te Zien'. Ik heb er dus veel aan te danken”, klinkt het in Primo.

Het Songfestival ging dat jaar door in Lausanne en Ingeborg herinnert zich het moment nog heel goed waarop ze het podium op moest.

“Vlak voor mijn drie minuten op dat podium was Turkije aan de beurt. Zij hadden een experimenteel nummer, 'Bana Bana'. Het was erg intens en onrustig. Daarom bedacht ik toen voor mezelf een systeem waarbij ik de eerste zes zinnen van mijn liedje zou inademen en vervolgens zes regels lang zou uitademen. Want als ik het ritme van de Turkse inzending zou volgen, zou ik een hartaanval krijgen.”