.
Ismaïl Abdoul
zondag 26 mei 2024

Ismaïl Abdoul werd neergeschoten 

Het werd voorpaginanieuws 

Het is duidelijk dat de kandidaten van ‘Special Forces VIPS’ onderdanig moeten zijn aan de chefs die hen de proeven en regels opleggen. Dat is niet altijd makkelijk, maar het moest wel.

Voor wie het ook een heus avontuur was, was voor Ismaïl Abdoul. Al heeft hij wel al het een en ander meegemaakt in zijn leven. Zo werd hij in eenzelfde week bokskampioen van de Benelux en werd hij kort daarna neergeschoten.

“Toen ik die titelkamp won, schreven kranten daar hooguit enkele regeltjes over. De schietpartij de maandag daarop in dancing Extreme, was daarentegen een volle pagina waard. De schutter was een portier die mij zogezegd wilde uitschakelen. Terwijl dit niks met de portiersoorlog te maken had. Die man was daar buiten z'n uren en was gewoon ontevreden”, blikt Abdoul terug in Dag Allemaal.

De bokser kreeg vier kogels door zijn lijf en hij herinnert zich het gevoel nog hel goed. Het voelde aan als elektroshocks.

“Het is een mirakel dat geen enkel vitaal orgaan is geraakt. Ik werd getroffen in het bovenbeen, buik, achterwerk, en balzak. Alle zenuwen en aders werden gemist, zelfs de teelballen. Toch dacht ik dat ik ging sterven, ik verloor zoveel bloed. Gelukkig was het niet ver naar het ziekenhuis. Ik bleef bij bewustzijn en in de ambulance prevelde ik constant een afscheidsgebed. Al goed dat de kogels op korte afstand werden afgevuurd, anders was er meer schade aangericht.”

Bio van Ismaïl Abdoul