.
Hugo Verbraeken, Janine Bischops
donderdag 2 maart 2023

Janine Bischops: “Daar werd op de set nooit over gepraat”

Ze wisten niet wat ze begreep en wat niet

Wie al naar het vierde seizoen van ‘#LikeMe’ heeft gekeken weet dat er een erg confronterende en moeilijke verhaallijn loopt door de reeks. Tintin, gespeeld door Janine Bischops lijdt aan Alzheimer en dat is niet alleen erg voor haar, maar ook voor haar partner, zoon, vrienden en familie.

De partner van Tintin is directeur Wolfs, gespeeld door Hugo Sigal. Hij werd op datzelfde moment geconfronteerd met Alzheimer bij zijn vrouw Nicole Josy. Zij was altijd mee naar de set en Hugo week geen moment van haar zijde.

Op de set werd er nooit over de ziekte van Nicole gepraat. Dat ging ook niet. Van zodra er werd gestopt met draaien, was Nicole meteen bij Hugo om hem te helpen.

“’s Middags zaten we ook altijd aan hetzelfde tafeltje, en dan ging Nicole altijd voor mij nog iets te drinken halen of zo. Hugo en ik praatten eigenlijk nooit over haar ziekte, omdat we dat te delicaat vonden. Hugo wist ook niet wat ze nog allemaal begreep, en ik ook niet. Wij deden gewoon de hele tijd zot, zoals we vroeger altijd deden.”

Ondanks dat het erg pijnlijk is, is het ook een goeie keuze geweest om de verhaallijn aan bod te laten komen in een reeks zoals ‘#LikeMe’. “Het is zo goed dat alzheimer kan worden aangekaart in een serie voor jonge mensen. Mensen worden steeds ouder, maar er is ook steeds meer dementie. Ik ben blij dat ik deze rol heb mogen spelen.”