.
News Image

Jitske Van de Veire in shock: “ik was doodsbang”

"Hij bleef maar roepen en tieren."

Homohaat blijft een probleem in onze maatschappij. Ook Jitske Van de Veire getuigt in De Morgen over een incident dat ze jammer genoeg nooit zal kunnen vergeten.

“Het waren de Gentse Feesten en mijn ex-lief en ik zaten op een vlotje op een stukje Leie waar er zeer weinig mensen in de buurt waren”, doet de dochter van Peter Van de Veire haar verhaal. “We zaten echt redelijk verscholen, maar op een bepaald moment komt er een man voorbijgewandeld.”

Jitskes ex, die zichzelf als non-binair identificeert, lag met hun hoofd tegen Jitske en toen die man dat zag, werd hij onmiddellijk verbaal agressief: “‘Julder vuile potten', brulde hij. ‘Julder moeten echt van elkaar blijven, degoutant vieze wijven.'”

Jitske geeft toe dat ze doodsbang was: “Ik dacht dat die gast ons ging aanvallen. Hij bleef maar roepen en tieren. We durfden ons ook niet te verplaatsen dus we zijn gewoon in dat hoekje gebleven.” Maar de situatie ging van kwaad naar erger…

“Het werd nog viezer: nadat hij uitgeraasd was, heeft hij ons een halfuur lang staan aankijken. Ik was te veel in shock, kon niet naar hem kijken, dus ik heb geen idee wat hij daar heeft uitgestoken”, getuigt Jitske Van de Veire over het pijnlijke incident.

Jitske Van de Veire was zo aangedaan dat ze pas veel later over dit incident praatte met haar vader Peter Van de Veire, die nochtans altijd haar vertrouwenspersoon is en met wie ze zo goed als alles deelt. “Als je zoiets meemaakt, is je gevoel van veiligheid compleet weg”, aldus Jitske Van de Veire in De Morgen.

Bio van Jitske Van de Veire

Meer Over:

Jitske Van de Veire