.
Jo Leemans
vrijdag 21 oktober 2022

Jo Leemans: “Ik aanvaard wat er komt”

Ze is niet bang van de dood

Met corona in een rusthuis zitten, er waren plezantere dingen dan dat. Geen bezoek mogen ontvangen, niemand horen of zien, heel wat rusthuisbewoners gingen er volledig onderdoor. Maar Jo Leemans niet, zij hield haar kranig overeind.

“Iedereen heeft corona gehad, behalve ik. Het was een vervelende tijd, want ik kreeg geen bezoek meer. Ik dacht: ‘wat overkomt ons nu?’ Maar ik hield wel telefonisch contact met m’n dochter. En m’n kleindochter en achterkleinkinderen belde me soms”, vertelt Jo aan Dag Allemaal.

Jo mag dan wel al 95 zijn, de zangeres voelt zich nog altijd goed en heeft niet echt last van kwaaltjes. Alleen haar geheugen laat zich af en toe in de steek.

“Maar ik ken de tekst van ‘Que Sera, sera’ nog altijd vanbuiten. Wat zal zijn, zal zijn, ik aanvaard ook gewoon wat er komt. Ik kan makkelijk loslaten. Je moet wel, hé.”

De 100 ligt binnen handbereik, maar Jo zit daar niet meteen op te wachten. “Ik leef van dag tot dag. Er komt een moment dat ik plots weg zal zijn. Ik heb daar geen moeite mee.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jo Leemans

Meer Over:

Jo Leemans