.
Jo Leemans
dinsdag 25 oktober 2022

Jo Leemans: “We waren elkaar gewoon beu”

Sindsdien had ze geen relatie meer

Sinds een vijftal jaren zit de 95-jarige zangeres Jo Leemans in een rusthuis. Ze kwamd aar terecht na een pijnlijke val en heeft sindsdien het WZC niet meer mogen verlaten. Jo heeft vrede met de situatie en vindt het prima zo.

Een man heeft ze al een hele lange tijd niet meer in haar leven en het ziet er ook niet naar uit dat ze nog snel iemand zal ontmoeten in het rusthuis.

“Weet je, ik ben een heerser. Ik wil altijd gelijk hebben. En volgens mij heb ik ook altijd gelijk. Ik ben alleen en dat zal altijd zo blijven. Na de scheiding van mijn man Marc, heb ik nog wel links en rechts een relatie gehad, maar geen vaste meer”, zegt Jo in Dag Allemaal.

Een scheiding is nooit leuk, maar soms wel noodzakelijk. Dat vond ook Jo toen ze scheidde van haar man. “We waren elkaar beu. We zijn in alle vriendschap uit elkaar gegaan. Mijn man zat indertijd bij het Dramatisch Gezelschap van de BRT. Hij was acteur, en ik… niets.”

Jo werd nochtans altijd de Vlaamse Doris Day genoemd. Iets wat haar een beetje irriteert. “Ik heet niet Doris, ik heet Jo! Ik bewonderde wel wat ze deed. Maar als ik zeg dat ik ‘niets’ was dan bedoelde ik vooral dat ik geen diploma of zo had. Ik moest thuis nooit iets doen en ik werd verwend. Doordat ze zeiden dat ik schoon kon zingen, ben ik dan maar zangeres geworden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Jo Leemans

Meer Over:

Jo Leemans