.
Karen Damen
dinsdag 2 juli 2024

Karen Damen: “Ik werd uitgenodigd door Prins Laurent”

Maar waarom?

Als er iets is wat Karen Damen en Ruth Beeckmans met elkaar gemeen hebben, dan is het wel het te laat komen. Al wil Ruth wel zeggen dat het bij haar niet zo erg is als bij Karen.

Iets wat de twee dan weer niet gemeen hebben, is een ontmoeting met iemand van de koninklijke familie. Karen heeft Filip en Mathilde al mogen ontmoeten.

“Op de première van de musical Pinokkio in 2006 heb ik Filip en Mathilde ontmoet. We zaten op dezelfde rij en achteraf heeft Gert, met wie ik toen samen was, me aan hen voorgesteld als zijn partner. Ze wisten wie ik was, want ze zeiden dat hun kindjes een 'casque' van K3 hadden. Ik dacht bij mezelf: heeft K3 nu ook al een eigen afstandsbediening? Maar ze bedoelden een helm”, lacht Karen in Dag Allemaal.

En door prins Laurent is Karen dan weer uitgenodigd op het verjaardagsfeestje voor de 12de verjaardag van zijn dochter Louise. Daar mocht ze een acte de présence doen met haar ex-man.

“Ik had wat spulletjes van K3 mee. Hij had mijn nummer de avond voordien gevraagd op de uitreiking van de MIA’s. De dag nadien kreeg ik telefoon van een onbekend nummer, maar ik nam niet op, en dus sprak de prins iets in op mijn antwoordapparaat. Dat was ingesproken door Sky. 'Uw stem klinkt zeer jong', zei hij. Het was een heel gezellig feest. We konden wel niet blijven voor het dessert, dus heeft Laurent twee stukjes taart in een zakje meegegeven. Heel toffe gast.”