.
Karin Jacobs in Wittekerke
maandag 13 maart 2023

Karin Jacobs: “Dan ontstaan er serieuze en boeiende gesprekken”

Ze kruipen vaak samen in bed

Actrice Karin Jacobs is dol op haar kleinkinderen Jeanne en Romy. Het zijn de twee kinderen van haar dochter Clara en zijn het grote geluk in Karins leven.

Jeanne en Romy komen vaak logeren bij hun oma en dat zorgt soms voor bijzondere en mooie momentjes.

“Wanneer Jeanne blijft slapen, moet ik altijd even met haar in het logeerbed kruipen. Tot ze in slaap valt. Dan voelt ze zich veiliger. Vlak voor ze naar dromenland vertrekt, ontstaan soms boeiende of serieuze gesprekken. ‘Oma wordt ouder’, zeg ik weleens. ‘Maar dat zie je niet hoor oma’, krijg ik dan te horen”, glimlacht Karin in Primo wanneer ze het vertelt.

Leeftijd is voor een kind een heel abstract begrip zegt Karin. De ene keer is ze volgens Jeanne zeventien, de andere keer zesenzeventig.

“Dat is ook niet bezig met rimpels of hoe je eruitziet. Als de kleinkinderen op bezoek zijn, voel ik me altijd 37 jaar jonger. Je wordt als grootouder dan ook telkens weer in de rol van ouder gedrukt. Omdat de ouders hun oogappel even in jouw handen duwen, beleef je opnieuw de kindertijd van je kinderen. Jeanne lijkt heel erg op Clara. Dat versterkt dit gevoel alleen maar.”

Bio van Karin Jacobs

Meer Over:

Karin Jacobs