.
Karin Jacobs in Wittekerke
zaterdag 18 maart 2023

Karin Jacobs: “Ik wilde nog niet meteen oma worden”

Maar ze is er nu wel heel gelukkig om

Iedereen weet dat (klein)kinderen hebben ontzettend leuk is, maar dat ze ook erg veel aandacht vragen. Dat weet ook actrice Karin Jacobs wanneer haar kleinkinderen komen logeren.

‘Als ze ’s morgens wakker worden, zijn ze ook meteen wakker. ‘Oma, wat gaan we vandaag doen?’. Voor dag en dauw moet ik hier al opstaan wanneer Jeanne en Romy hier logeren. Maar ik zou het niet anders willen”, vertelt Karin in Primo.

Tijdens de coronacrisis was het allemaal een beetje moeilijker. De eerste weken vond de actrice leuk en had ze veel tijd voor klusjes in huis. Daarna werd het gemis naar haar kleinkinderen steeds groter.

“Het heeft niet lang geduurd of mijn echtgenoot en ik begonnen via Zoom poppenkast te spelen voor de kleinkinderen. Elke avond weer opnieuw. Toch begon de fysieke afwezigheid van mijn kleindochters te wegen. Hen knuffelen maakt blijkbaar echt geluksstofjes vrij in mijn hersenen.”

Voor Karin had de crisis niet veel langer mogen duren want ze begon het emotioneel erg moeilijk te krijgen. “Ik verwen hen ook gewoon graag. Grootouders kunnen niet streng zijn voor hun kleinkinderen. Ik stond er niet meteen voor te springen om oma te worden, want dan voel je je in één klap toch een pak ouder, tot het zover is. Dan voelen deze mijlpalen als wereldrecords.”

Bio van Karin Jacobs

Meer Over:

Karin Jacobs