.
News Image

Koen De Bouw speelt premier

Cast nieuwe film Erik Van Looy gekend.
Het is bijna zover. Op 21 maart start Erik Van Looy met de opnames van zijn nieuwe langspeelfilm De Premier. In deze actievolle thriller wordt de Belgische eerste minister ontvoerd. Hij zal weer worden vrijgelaten op voorwaarde dat hij de persoon die hij later die dag tijdens een exclusief gesprek zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van de Verenigde Staten.

Erik Van Looy schreef het script samen met Carl Joos, met wie hij eerder ook al samenwerkte voor het scenario van De Zaak Alzheimer. De rol van de premier wordt vertolkt door Koen De Bouw, die inmiddels al voor de vijfde keer samenwerkt met Erik Van Looy. Andere rollen zijn er voor onder andere Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch, Dirk Roofthooft, Stijn Van Opstal en Wim Willaert.

Mijn vorige films De Zaak Alzheimer en Loft waren spannende en emotionele rollercoasters en dit gaat nog verder, zegt Van Looy. Van de eerste tot de laatste minuut moet de premier genadeloze hindernissen en straffe plotwendingen trotseren, terwijl zijn leven en dat van iedereen rond hem op het spel staat. De Premier belooft spektakel en verrassingen, véél verrassingen, en ik durf nu al te zeggen: dit wordt iets wat je in de Belgische cinema nog nooit hebt gezien!

De Premier wordt geproduceerd door FBO, in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films. De film wordt ondersteund door het VAF/Filmfonds, ScreenFlanders en de Belgische Tax Shelter voor Audiovisuele Productie. Kinepolis Film Distribution (KFD) verdeelt de film vanaf 26 oktober in de bioscopen.

Bio van Koen De Bouw en Erik Van Looy