.
Kristel Verbeke
dinsdag 13 augustus 2024

Kristel Verbeke: “Ik heb haar goedkeuring gevraagd”

Het is ook haar verhaal

We hebben Kristel Verbeke sinds haar stop bij K3 nog geen moment moeten missen. Ze is dan wel geen zangeres bij K3 meer, maar is wel regelmatig te zien in verschillende programma’s.

De presentatrice maakt vooral programma’s waar (kinder)armoede centraal staat. Dat is voor Kristel een heel bewuste keuze.

“Bij 'Generatie K' ging het over kinderrechten in en in die periode maakte ik een reportage over Chelsy, een meisje dat in armoede opgroeide. Die ontmoeting is me altijd bijgebleven. Ik herkende mezelf erin omdat ik het ook had meegemaakt. Het raakte me heel erg. De VRT zette het licht op groen voor nog meer programma's rond dat thema. Ik was snel overtuigd. Ik kon tv maken vanuit mijn buikgevoel”, zegt Verbeke in Primo.

Zelf weet Kristel heel goed wat het is om op te groeien als kind in armoede. In haar programma’s stelt Kristel zich zelf kwetsbaar op, en praat ze daar ook heel openlijk over.

“Op het moment dat ik mensen in nood toon zou het flauw zijn om er zelf niets over te vertellen. Ik heb de goedkeuring van mijn mama gevraagd want het was ook haar verhaal. Ik vertel ook maar stukjes, maar het blijft lastig. Er hangt altijd wat schaamte rond.”

Bio van Kristel Verbeke

Meer Over:

Kristel Verbeke