.
Kurt Van Eeghem
maandag 30 januari 2023

Kurt Van Eeghem: “Ik was er op tijd bij”

Zijn broer had minder geluk

Door het programma ‘Alles in de strijd’ hebben Niels Destadsbader en Dieter Coppens samen met hun collega’s heel wat mannen alert gemaakt over teelbalkanker en prostaatkanker. Zij proberen zoveel mogelijk mannen aan te sporen om zich tijdig en regelmatig te laten controleren.

Kurt Van Eeghem werd geconfronteerd met prostaatkanker. Tot tweemaal toe zelfs. Één keer kreeg hij zelf de diagnose, gelukkig in een vroeg stadium, een andere keer werd zijn broer Marc Van Eeghem ermee geconfronteerd. Hij overleed eraan 5 jaar geleden.

“Ik was er gelukkig op tijd bij, maar laat ons zeggen dat het maar net op tijd was. De kanker was gelukkig nog niet uitgezaaid”, vertelt hij in Tv Familie.

Kurt is sindsdien alerter dan ooit en laat nu elke 6 maanden een bloedonderzoek uitvoeren. En daar kreeg hij goed nieuws te horen.

“De kanker is niet meer detecteerbaar, maar de uren na de bloedprik is het altijd bang afwachten tot ik de uitslag krijg. Wanneer ik zie dat het resultaat 0,00005 is, vier ik dat met een glas champagne.”