.
Nicole & Hugo
zaterdag 12 november 2022

Laatste staande ovatie voor Nicole Josy

Veel volk op afscheid van Nicole.

Zaterdagnamiddag heeft bekend en minder bekend Vlaanderen afscheid genomen van Nicole Josy. In het crematorium van Zemst was er een mooie opkomst op een zonnige zaterdagnamiddag midden een verlengd weekend, allemaal mensen die Nicole van Nicole & Hugo nog een laatste eer kwamen bewijzen en haar én Hugo bedankten met een staande ovatie.

Onder andere Dirk Van Vooren vertelde over zijn ervaringen met Nicole, hij vertelde honderduit over de fratsen die zij iedere keer weer uithaalde. Jan Bosman nam in naam van Hugo het woord. Hugo, die beloofde om in de toekomst elke mail in naam van hemzelf en zijn vorige week overleden vrouw te blijven ondertekenen.

De muziek tijdens de plechtigheid was vooral van het duo zelf, niet meer dan logisch trouwens.

Wat wij onthouden? Dat Nicole gemist zal worden, door heel Vlaanderen, maar vooral door Hugo zelf. Zij heeft hem alles geleerd, behalve hem missen.
En dat Nicole altijd voor een grap te vinden was, dat hebben wij in 2008 trouwens zelf ondervonden. Nicole & Hugo zouden op 1 april naar hun nieuwe woning verhuizen. Enkele dagen eerder belden wij hen met de vraag of wij als aprilgrap mochten schrijven dat de verhuis niet door kon gaan omdat die ochtend een verhuiswagen in hun woning was gereden. Natuurlijk mocht dat. Nicole & Hugo stonden altijd klaar voor iets leuks. Hoe serieus zij ook in de studio en op het podium waren, er was altijd tijd voor een speels moment.

Nicole, nooit zal jij vergeten worden, daarvoor heb jij teveel betekend. Jouw naam zal altijd in de geschiedenisboeken en in ons geheugen staan. Bedankt voor alles.

Beste Hugo, dank om dit afscheid met Vlaanderen te delen. Weet dat wij er altijd voor jou zullen zijn, bel gerust voor een korte of minder korte babbel.

Download onze app voor Android of iOS