.
Luc Appermont
woensdag 9 oktober 2024

Luc Appermont: “Het zou nogal een aanfluiting zijn geweest” 

Voor het eerst in de geschiedenis 

Voor het begin van de carrière van Luc Appermont moeten we terug naar 1972. Hij studeerde toen af als eerste lichting aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck. Hij ging kort daarna aan de slag bij Omroep Antwerpen.

“Tijdens onze studies kregen we allemaal de kans om een uurtje radio te maken op de regionale afdeling van wat nu Radio2 is. Omdat ik de enige student was die voor presentatie had gekozen, mocht ik ook als zodanig fungeren voor degenen die hun uur invulden met muziek of sketches. Na mijn studies kreeg ik direct een contract van Omroep Antwerpen om samen met Lutgart Simons een radioprogramma te presenteren”, zegt hij in Primo.

Niet veel later kon Luc ook bij de televisie aan de slag. Hij had in zijn laatste jaar deelgenomen aan het examen om omroeper te worden.

“Voor het eerst in de Vlaamse tv-geschiedenis mochten er ook mannen deelnemen. Na zoveel jaren opleiding zou het nogal een aanfluiting geweest zijn - niet voor mij, maar voor de school - dat programma's aankondigen me níet zou lukken. Tegelijkertijd voor radio en tv kunnen werken betekende een droomstart voor mijn carrière.”

Bio van Luc Appermont

Meer Over:

Luc Appermont