.
Luc Steeno
donderdag 7 april 2022

Luc Steeno: “Ik verzamelde alles van hem”

Hij betekende veel voor zijn carrière

De meeste zangers de dag van vandaag hebben allemaal één gezamenlijk idool: Will Tura. Er is geen enkele artiest waar iemand meer naar op kijkt dan Tura en dat geldt ook voor Luc Steeno. Hij was een erg grote fan van de zanger en adoreerde hem volop.

“Het is dankzij hem dat ik ben beginnen zingen. Een carrière uitbouwen zoals Will was mijn grootste droom. Ik verzamelde alles van hem. Ik ging naar zijn optredens, nam foto’s en ik plakte die allemaal in een plakboek. Mijn passie voor Will is ontstaan toen ik hem voor de eerste keer bij ons in de gemeente op het bal van de burgemeester zag. Toen wist ik het: dat wil ik ook doen”, lacht hij in Primo.

Dat Luc nu zelf een idool is, dat vindt hij erg leuk. “Niemand moet naar me opkijken, want ik ben maar een gewone mens. Maar als ik mensen kan raken met mijn muziek, dan maakt me dat gelukkig. Maar me adoreren, dat hoeft niet. Ik ben ondertussen 35 jaar bezig en de tijden zijn toch wel wat veranderd. Nu zijn Niels Destadsbader, Metejoor en Maksim uit ‘#LikeMe’ de grote idolen.”