.
Lynn Van Royen
dinsdag 23 januari 2024

Lynn Van Royen: “Dat was een extra uitdaging”

Ze deed het toch

In ‘De Expeditie: Groenland’ worden enkele BV’s serieus op de proef gesteld tijdens een toch door Groenland bij -35 graden. Ook Lynn Van Royen wordt serieus uitgedaagd. Zij is klein en tenger maar moet gedurende de hele toch ook nog eens een flinke slee achter zich aan slepen.

“Ik ben vrij tenger en die slee woog ongeveer evenveel als ikzelf. Zot, hé. Wanneer het vlak was, ging het nog. Maar klimmen was een extra uitdaging. Gelukkig heeft de groep me soms goed geholpen. Dan trok Viktor Verhulst mijn slee mee naar boven of mocht ik mijn zak met eten op de slee van Joris Hessels leggen. Superlief. Maar na de tocht ben ik toch een paar keer bij de kinesist geweest voor mijn schouder en heup”, zucht Lynn in Story.

Wie het programma al heeft gezien, merkt dat het een heel hechte groep is die de uitdaging is aangegaan. Dat zorg voor mooie beelden tijdens het programma.

“We zijn vertrokken als acht individuen, maar als een groep aangekomen. Wat voor iemand ik in zo'n groep ben? Zeker niet de trekker of de meest uitbundige, eerder de persoon voor de serieuze babbels. En ik ben ook heel pragmatisch ingesteld. Heel realistisch, nuchter en doelgericht.”

Bio van Lynn Van Royen