.
Maarten Bosmans met dochter Amélie
woensdag 24 januari 2024

Maarten Bosmans: “Het had erger kunnen zijn” 

Hij liet het hoofd niet hangen 

De voorbije maanden heeft Maarten Bosmans serieus afgezien. Hij moest de helft van zijn linkervoet laten amputeren. Wanneer je zo’n nieuws krijgt, is het toch altijd schrikken.

“Maar het had nog erger kunnen zijn. Ik heb chance dat ik nu weer kan stappen. Nog een beetje hinkend, maar 't komt wel helemaal goed. Op straat vragen mensen mij: 'Oh, meneer Bosmans, hoe gaat het nu met u?' Ik snap dat ze mij erover aanspreken. Ik ben dankbaar dat ik in de musicalkomedie 'Zo Mooi, Zo Blond' mijn rol in een rolstoel mocht spelen. En bij theater Froefroe met een kruk. Ze hadden evengoed kunnen zeggen: 'Sorry Maarten, we gaan iemand anders nemen’”, klinkt het in Primo.

Toch is Maarten altijd positief gebleven en is hij blijven lachen. Hij maakte zelfs grapjes over de situatie waarin hij zich bevond.

“Ik kan er beter zélf grapjes over maken, voor iemand anders het doet. Maar het was natuurlijk heel erg schrikken toen ik in het ziekenhuis belandde en de helft van m'n voet moest worden geamputeerd...”

Amputeren, het is een drastische ingreep, maar het moest jammer genoeg gebeuren. “Dat was begonnen met een trombose in de teen naast de dikke teen van mijn linkervoet. De bloedtoevoer was verstoord. Bedoeling was dat ze die ene teen zouden weghalen. Maar 't werden er twee. En dan is er op het bot een infectie gekomen... Uiteindelijk moesten al m'n tenen eraf.”

Bio van Maarten Bosmans

Meer Over:

Maarten Bosmans