.
Marc Coessens
woensdag 3 april 2024

Marc Coessens: “Ik ben daar een grote voorstander van”

Hij wil zelf kunnen beslissen

Enkele maanden geleden voelde Marc Coessens zich niet zo heel goed. Hij had spierpijn, moest hoesten en was kortademig. Hij denkt aan corona, maar met zekerheid kan hij dat niet zeggen. Marc gaat immers nooit naar de dokter.

“Ik heb in m'n leven alleen de allernoodzakelijkste medicatie geslikt. In de covidperiode heb ik corona gehad en toen had ik enorm last van m'n maag. De dokter had me iets voorgeschreven dat ik minstens drie maanden moest pakken. Ik ben er na een week mee gestopt. Ik voelde me weer tiptop”, zegt Coessens in Primo.

Zoals de acteur nu bezig is, kan hij met gemak 100 jaar worden. Maar dat wil hij liever niet. Hij zou het zelfs niet erg vinden om op een dag plots dood te vallen.

“Ik wil leven zolang ik nog van het leven kan genieten. Ik ben voorstander van euthanasie. Ik wil zelf beslissen wanneer ik ga... Toen mijn vader een tweede longembolie had, vond ik hem thuis in z'n bed in een erbarmelijke toestand. Hij wou sterven in mijn armen, hij vroeg me de ziekenwagen niet te bellen. Ik heb het toch gedaan. Een paar dagen later is hij gestorven.”

Bio van Marc Coessens

Meer Over:

Marc Coessens