.
Marc Coessens
vrijdag 12 april 2024

Marc Coessens: “Ik mocht geen circusartiest worden”

Hij ging dan maar iets anders doen

Toen Marc Coessens naar school begon te gaan, moest hij van zijn ouders op internaat. Dat was dik tegen zijn zin en hij heeft heel wat tranen gelaten. De belangrijkste reden waarom hij op internet moest was omdat hij veel te gevoelig was.

“Op het internaat maken ze er wel een man van, dacht hij. Ik heb daar afgezien, maar ik heb er ook veel geleerd: discipline, je plooien naar de regels, liegen, je plan kunnen trekken. Ik heb er geleerd om mij staande te houden in de harde wereld”, zegt Coessens in Primo.

Toen had Marc nog niet de ambitie om acteur te worden. Hij droomde ervan om in de voetsporen van Dali of Picasso te treden. Maar hij mocht van zijn ouders niet naar de tekenschool.

“Dan wou ik circusartiest worden. Dat mocht ook niet... Ik ben dan filmregie gaan volgen aan het RITCS, omdat ik visueel ingesteld was. Maar met de trein van Leuven naar Brussel vond ik vreselijk, ik werd ziek van de stress door de drukte op de trein, in het station en in het centrum van Brussel. Op een avond ging ik naar een voorstelling van de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Ik werd er gegrepen door de sfeer. Ik ging ingangsexamen doen en werd aangenomen. Toen is mijn leven begonnen, ik voelde me daar thuis.”

Bio van Marc Coessens

Meer Over:

Marc Coessens