.
Marc Coessens
zondag 7 april 2024

Marc Coessens: “Niemand zat daarop te wachten”

Hij twijfelde even

Veel mannen zouden er voor tekenen om zo fit en gezond oud te worden als Marc Coessens. Marc heeft van dichtbij gezien dat het ook anders kan, want hij heeft zijn moeder zien dementeren.

“Ik heb m'n moeder zeven jaar in een rusthuis zien zitten. Ze was een verrimpelde wezenloze vrouw geworden. Dat beeld raak ik niet meer kwijt. Zo wil ik niet eindigen. De vooruitgang dat we ouder kunnen worden vind ik geen vooruitgang. Als je ziet hoe mensen weggestopt worden in... Ik noem dat geen rusthuizen maar roesthuizen. Rust is roest”, klinkt het in Primo.

Om fit en gezond te blijven, probeert Marc nog veel te bewegen, maar speelt hij ook elke dag gitaar en zingt hij liedjes van Jacques Brel en The Beatles. Coessens zingt graag en had graag een eigen plaat gemaakt.

“Ik vroeg me toen af of iemand daar op zat te wachten en ik weet nu dat dat niet zo is. Ik amuseer me gewoon in m'n kamer met gitaarspelen en zingen. Tv-kijken doe ik niet veel. Ik lees liever boeken over filosofie. Als puber begon ik al over filosofen te lezen, toen ik zeven jaar op het internaat zat. Mijn ouders wilden me een degelijke opvoeding geven.”

Bio van Marc Coessens

Meer Over:

Marc Coessens