.
Marc Coessens
donderdag 28 maart 2024

Marc Coessens: “Ik voel dat het steeds zwaarder wordt”

Hij probeert fit te blijven

Als dokter Frank was Marc Coessens een van de populairste personages uit ‘Wittekerke’. De kinderen kennen hem dan weer beter als Herbert de la Fayette uit ‘Amika’. Marc is al een tijdje niet meer zo heel actief op televisie en geniet van zijn verdiende pensioen.

Marc is 70 geworden, maar dat zou je hem niet aangeven. Hij ziet er ook nog altijd fit en gezond uit. Maar daar doet hij dan ook veel voor.

“Ik ga drie keer per week lopen. Elke morgen zit ik een uur in m'n mancave te fitnessen en te mediteren. Ik doe ook yoga. Tegen de buitenmuur doe ik een handstand, minstens twee minuten. Dat helpt allemaal. Als ik dat niet doe, verdwijnt mijn spierkracht. Vorig jaar speelde ik mee in de Studio 100-musical 'Daens'. Er waren Franse stuntmannen met paarden. Eén van die gasten zag ik elke keer op z'n handen staan. Dat moet ik ook eens proberen, dacht ik. Ik begon met 30 seconden, dan een minuut, twee minuten..”, blikt Marc terug in Primo.

Door zo’n dingen te proberen probeert Marc zijn conditie op peil te houden. En het loont ook de moeite, want zijn fysiek is al heel wat verbeterd.

“Ik ben soepeler dan vijf jaar geleden. In de tuin werken is ook powertraining. Ik heb vier kettingzagen waarmee ik mijn bomen snoei, een heggenschaar voor mijn hagen. Dat tuinwerk doe ik al 30 jaar en ik voel dat het zwaarder wordt.”

Bio van Marc Coessens

Meer Over:

Marc Coessens