.
Marc Coessens
zondag 31 maart 2024

Marc Coessens: “Zo weet ik dat ik oud aan het worden ben”

Maar hij voelt zich nog niet zo oud

Op televisie zien we Marc Coessens niet meer zo vaak verschijnen, maar voor een musical als ‘Daens’ komt hij nog eens graag zijn zetel uit. Hij is 70 geworden en op pensioen, maar hij blijft een bezige bij. Al is er ook plaats om te genieten.

“Elke dag drink ik een biertje. Soms twee. Meer niet. Als ik een paar uur in de tuin gewerkt heb, neem ik een pintje en ga ik in de zetel zitten. Dan denk ik na. Soms doe ik een dutje in de living. Ik mag dat, hé. Ik ben op rust”, lacht Coessens in Primo.

Die rust bevalt Marc erg goed en hij heeft nu veel meer tijd voor andere dingen. Dat ook nog eens de kinderen het huis uit zijn, brengt veel rust met zich mee.

“Ik heb zelfs al een kleinkind, van m'n oudste dochter Charlotte. In oktober ben ik opa geworden van een meisje, Ida. Zo weet ik dat ik oud aan het worden ben. Maar ik voel me niet zo. Al moet ik wel toegeven dat ik me de voorbije maanden minder goed gevoeld heb: spierpijn, hoesten, kortademig... Misschien had ik corona. Onbewust had het misschien met die 70 te maken. Slijtage komt er sowieso.”

Bio van Marc Coessens

Meer Over:

Marc Coessens