.
Margriet Hermans
zondag 15 januari 2023

Margriet Hermans: “Dat zorgt voor een minder grote taboesfeer”

Televisie heeft nog altijd veel kracht

We kunnen een initiatief zoals dat van Niels Destadsbader en Dieter Coppens alleen maar toejuichen. Dankzij hun programma ‘Alles in de strijd’ trekken mannen massaal naar de dokter voor een teelbal en prostaatonderzoek.

Frank, de man van Margriet Hermans deed dat al voor het programma en liet de afgelopen jaren niks aan het toeval over. Maar dat televisie zoiets kan losmaken bij mannelijk Vlaanderen, dat vindt Margriet fantastisch.

“Dat televisie nog steeds de kracht heeft om maatschappelijk relevant te zijn en mannen aanzet om sneller naar de arts te gaan, is een goede zaak. Want laat ons eerlijk zijn, veel mensen wachten te lang om verdachte symptomen te laten controleren”, zegt ze in Tv Familie.

Ook Margriet moet toegeven dat er nog steeds een groot taboe heerst rond teelbal en-prostaatkanker. Iets wat rond borstkanker en baarmoederhalskanker al heel erg verminderd is.

“Niet alleen in de media wordt daar vaker over gesproken, ook door vrouwen onderling. Dat er vaker over vrouwenkanker dan over mannenkanker gepraat wordt, maakt dat het minder in de taboesfeer zit.”

Download onze app voor Android of iOS