.
De Kotmadam
woensdag 14 september 2022

Mark Verstraete: “Het is belangrijk dat mensen dat snappen”

Het kan soms ver gaan

Er is eventjes veel te doen geweest rond bepaalde afleveringen van ‘Fc De Kampioenen’. Zo zijn er een aantal afleveringen geschrapt omdat die aanstootgevend zouden kunnen zijn. Gelukkig lijkt een reeks als ‘De Kotmadam’ eraan te ontsnappen.

“Ik denk niet dat er al afleveringen zijn geschrapt, maar misschien komt dat nog. Belangrijk is dat mensen snappen dat situaties in comedy ironisch bedoeld zijn, omwille van het spiegeleffect: om de kleine kantjes van mensen, soms ook van kijkers te tonen en ermee te lachen”, zegt ‘Kotmadam’-acteur Mark Verstraete.

De acteur is van mening dat niet altijd alles even serieus moet genomen worden. Hij vindt ‘Nonkels’ op Play4 daar een erg mooi voorbeeld van.

“Ik kan die reeks best smaken. Maar mocht dat een VRT-serie zijn geweest, dan zouden ze daar misschien ook wel in geschrapt hebben.”

Één van de laatste feiten waarin Mark te zien was, was ‘De Bende Van Jan De Lichte, waarin hij en grauwe bendeleider speelt. Een mooi bewijs dat hij meer kan dan alleen maar comedy. “Met die rol was ik dan ook heel gelukkig, er zat vlees aan. Maar het is een misvatting dat een comedyacteur geen dramatische rol kan spelen. Andersom is het veel moeilijker.”

Bio van Mark Verstraete

Meer Over:

Mark Verstraete