.
Mark Verstraete
dinsdag 27 september 2022

Mark Verstraete: “Hij kon zich daar zo in op winden”

Ze waren goeie collega's

Fans van ‘De Kotmadam’ weten het ongetwijfeld dat er nog nieuwe afleveringen klaar liggen in de schuif van VTM. Toch lijkt de zender die nieuwe afleveringen niet te willen uitzenden en dat vindt de hele ploeg ontzettend jammer.

Dertig jaar lang was de reeks een onderdeel van het leven van acteur Mark Verstraete, en er zijn dan ook banden voor het leven gesmeed.

“Odilon was echt een hele goeie collega, net zoals Katrien dat is. Met haar bel ik nog geregeld, te weinig weliswaar. Maar Odilon kon zich de laatste jaren geweldig opwinden in vreemdelingen, waar hij echt bang voor was. Ooit was hij een socialist, maar geleidelijk aan is hij opgeschoven naar het Vlaams-nationalisme. Daardoor hadden we weleens discussies”, blikt Mark terug in Dag Allemaal.

Verstraete moet toegeven dat Odilon zeker niet de enige was die wrok koesterde naar vreemdelingen toe. En Mark moet dan ook toegeven dat hij die mensen wel wat kan begrijpen.

“Zeker in een economische crisis die een voedingsbodem is voor extreemrechts. Helaas maken mensen soms verkeerde keuzes. Ik betreur de polarisatie, het vijand-denken – wij tegen zij – dat wordt gestimuleerd door Vlaams Belang dat de mensen opjut.”

Bio van Mark Verstraete

Meer Over:

Mark Verstraete