.
Laura Lynn en Matthias Lens
dinsdag 17 september 2019

Matthias Lens onthult ware reden achter breuk met Laura Lynn

Matthias Lens openhartig over de relatiebreuk met Laura Lynn.


Matthias Lens is altijd blijven lachen op een podium, maar hij sluit wel een heel moeilijke periode af op privévlak. Zijn breuk met Laura Lynn was onvermijdelijk: “het leven is te kort om ongelukkig te zijn,” aldus Matthias.

Matthias Lens staat weer volop in de schijnwerpers dankzij zijn nieuwe project Die Schnappers, een ambianceproject pur sang dat hij samen oprichtte met Yves Segers. “Ik ben blij dat ik straks weer wat afleiding heb,” klinkt het bij Matthias Lens die enkele heel moeilijke maanden achter de rug heeft.

“Mijn vader stierf én ik zag mijn relatie op de klippen lopen,” doet Matthias Lens zijn verhaal in Dag Allemaal. Toch moest hij op het podium altijd blijven lachen, de mensen hebben immers recht op hun vertier… Extra moeilijk waren de optredens die hij nog samen met Laura Lynn moest doen, toen al zijn ex. Matthias Lens en Laura Lynn stonden immers samen op de Kustrevue van Het Witte Paard, iets wat ze hadden toegezegd voor hun relatie op de klippen liep. “Dat was heel moeilijk, maar uit respect voor die ploeg ben ik gebleven,” aldus Matthias Lens.

Het was moeilijk, maar al bij al vielen de optredens met zijn ex Laura Lynn goed mee. “Laura en ik hadden dat vooraf allemaal besproken,” klinkt het bij Matthias. En er was nog een voordeel aan verbonden: “Ik denk dat de mensen het heel fijn vonden dat ze duidelijk konden zien dat Laura en ik nog goed overeenkomen, zowel naast als op het podium”, aldus Matthias Lens in Dag Allemaal. En goed overeenkomen is ook een noodzaak voor Matthias en Laura…

Niet alleen zullen Matthias Lens en Laura Lynn elkaar nog vaak tegenkomen in de werksfeer, maar ze hebben natuurlijk ook een dochtertje samen. “We gaan heel respectvol met elkaar om. Ik hoop dat we dat zo kunnen houden,” aldus de zanger. Matthias Lens zag zijn vader aftakelen door ziekte, toen hij besloot ook nog eens achter zijn eigen relatie een punt te zetten. Had het een iets te maken met het andere?

Laura Lynn vertelt in interviews steevast dat het niet háár keuze was om uit elkaar te gaan. Maar dat wil Matthias Lens toch nuanceren: “Beslissingen neem je altijd samen. Dat is niet van de ene dag op de andere gegaan, hé. Laura en ik hebben daar veel over gebabbeld.” Toch geeft Matthias toe dat de ziekte van zijn vader hem de ogen heeft geopend: “Ik heb door de ziekte van mijn vader wel ingezien dat het leven sowieso te kort is om niet gelukkig te zijn,” onthult Matthias Lens in Dag Allemaal. Gelukkig gaat ook dochtertje Eliana goed om met de breuk van haar mama en papa…

Het bijna zevenjarige meisje verteert de breuk goed. “We hebben heel open en duidelijk met haar over onze problemen gebabbeld. Eliana gaat er supergoed mee om, ze trekt goed haar plan,” aldus Matthias Lens. “We leven in 2019, hé. Eliana is volwassener dan wij als kind waren.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Matthias Lens en Laura Lynn

Bio van Yves Segers en Die Schnappers